Späť na Recepty

Tento toast si jeho autori pripravovali ešte skôr, než začal frčať. Samozrejme je vege, bio a organický, vyvinutý tak, aby jeho omrvinky nezostávali na brade žiadneho hipstera.

Hipster toast
  • Ohodnotiť recept

  • 30 Minút

  • Stredné

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Hipster toast

Porcie:

1

Vychutnajte si počas:

Obed, Večera

Inštrukcie:

Na prípravu cícerovej fašírky si namočíme do vody cícer, cca na 24h. Zmiešame ho s červenou cibuľou, strúčikom cesnaku, hladkou múkou, posekaným petržlenom, osolíme a okoreníme. Túto zmes pomelieme a tvoríme fašírky. Koriandrové pesto pripravíme z posekaného koriandra, ktorý zmiešame v mažiari (alebo rozmixujeme) s 2 PL olivového oleja, strúčikom cesnaku, soľou a korením podľa chuti. Paradajkovú salsu pripravíme z paradajok nakrájaných na malé kúsky, zmiešame s červenou cibuľkou nakrájanou nadrobno, olivovým olejom, korením a soľou. Opečený toast potrieme koriandrovým pestom a zapečieme so syrom Leerdammer Special Toast. Cícerovú fašírku opečieme na panvici, rovnako aj kučeravý kel (listy potrhané na kusy približne veľkosti toastu) a plátky šampiňónov Portobello. Ochutíme soľou a korením. Na spodnú časť toastu položíme opečený kel, fašírku, šampiňóny, posypeme paradajkovou salsou a priložíme druhým toastom.

Ingrediencie

  • 2 plátky Leerdammer Special Toast

  • 2 plátky Penam Super sandwich celozrnný toast

  • Hrsť cícera

  • 2 červené cibule

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 1 lyžica hladkej múky

  • Hladkolistá petržlenová vňať

  • Hrsť čerstvého koriandra

  • Kučeravý kel

  • Šampiňón (Ideálne Portobello)

  • 2 paradajky

  • Olivový olej

  • Soľ, korenie

#ENJOYIT