Späť na Recepty

Alsaský štipľavý koláč.

Koláč s čerstvými figami
  • Ohodnotiť recept

  • 30 Minút

  • Stredné

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Koláč s čerstvými figami

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Večera

Inštrukcie:

Zamieste múku, olej, 100 ml vody a soľ na hladké cesto. Rozvaľkajte natenko cesto na papieri na pečenie. Olúpte cibuľu a pokrájajte ju na tenké kolieska. Narežte syr Leerdammer Caractère a šunku na pásiky. Zmiešajte pochúťkovú smotanu a figovú horčicu a potrite ňou cesto. Rovnomerne rozložte cibuľu a šunku na smotanu, posypte syrom a upečte v predhriatej rúre pri 200°C (plyn 4, konvenčná rúra 180°C) asi 15 minút až do zlatohneda. Kefkou očistite figy a vyleštite ich utierkou, narežte ich na úzke plátky, rovnomerne ich rozložte na koláč a podávajte.

Ingrediencie

  • 100g syra Leerdammer Caractère

  • 200g múky

  • 2 PL olivového oleja

  • 1 PL soli

  • 1 červená cibuľa

  • 80g surovej šunky

  • 4 PL crème fraîche (resp.pochúťkovej smotany)

  • 2 PL figovej horčice (napr. figová horčica Ticino)

  • 8 zrelých fíg

#ENJOYIT Skúste Tip na spestrenie!

Rýchly tip: Pokiaľ nestíhate pripraviť cesto, slaný koláč môžete pripraviť aj z mrazeného cesta na pizzu.

Skúste Tip na spestrenie!!

Podeľte sa o váš vlastný Tip na spestrenie tohto receptu

1 Podobné recepty

#ENJOYIT