Späť na Recepty

Mňamm: Ľahká príchuť čili a lahodná obloha!

Kurací chilli burger
  • Ohodnotiť recept

  • 40 Minút

  • Stredné

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Kurací chilli burger

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Obed, Večera

Inštrukcie:

1. Gril predhrejeme. 2. Filety z kuracích pŕs rovnomerne naklepeme cez potravinovú fóliu dreveným tĺčikom. Filety z kuracích pŕs následne marinujeme v miske s barbecue omáčkou, čili vločkami, soľou a korením. 3. Filety z kuracích pŕs pomaly dusíme na grile z oboch strán (otočiť len raz) približne 8-10 minút tak, aby boli šťavnaté. Aby sme zistili, že sú filety už udusené, zapichneme nôž na najhrubšom mieste. Vystupujúca šťava by mala byť priesvitná. Ak je ešte vidieť stopy ružovej farby, dusíme ďalej a test zopakujeme s čistým nožom. 4. Žemle podľa priania ľahko opečieme. Dolné polovice žemle obložíme šalátovými listami a plátkami paradajky. Na to položíme filety z kuracích pŕs a prikryjeme jedným plátkom syra Leerdammer® Toast & Burger. Burger zjemníme na kolieska nakrájanou červenou cibuľou a uhorkou, ktorá bola v korenenom náleve. Na to položíme horné polovice žemle a podávame.



Na zemiakové mesiačiky so sezamom a paprikou:

1. 400 g zemiakov dôkladne umyjeme a pokrájame na tenšie plátky. 2. V miske zmiešame s roztlčenými sezamovými semienkami, pálivou ružovou mletou paprikou a olejom. 3. Pri teplote 200 °C pečieme približne 30 minút na plechu v predhriatej rúre. Po uplynutí polovice stanoveného času obrátime a pred servírovaním posolíme.

Ingrediencie

  • 4 malé filety z kuracích pŕs

  • 2 lyžice barbecue omáčky

  • Štipka vysušených čili vločiek, soľ a čerstvo pomleté čierne korenie

  • 4 burger-žemle

  • 4 plátky syra Leerdammer® Toast & Burger

  • paradajky, šalátové listy, na kolieska nakrájaná červená cibuľa a uhorka v korenenom náleve

Na bramborové měsíčky se sezamem a paprikou:

  • 400 g zemiakov

  • 1 lyžica sezamových semienok (roztlčené v mažiari)

  • ½ lyžičky pálivej ružovej mletej papriky

  • 1 lyžica rastlinného oleja

  • soľ





Podeľte sa o váš vlastný Tip na spestrenie tohto receptu

#ENJOYIT