Späť na Recepty

Talianska klasika s extra nápadom.

Pizza
  • Ohodnotiť recept

  • 80 Minút

  • Stredné

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Pizza

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Večera

Inštrukcie:

Na prípravu pizzového základu: Časť múky nasypte do misky a spravte v nej jamku. Do stredu dajte droždie a trochu vody. Začnite s miesením. Pridajte viac múky a 2 lyžičky olivového oleja. Pokračujte v miesení, kým nebude cesto vláčne. Položte ho na tanier a nechajte odpočívať asi 1 hodinu. Medzitým ochuťte paradajkovú dužinu olejom a soľou. Keď už cesto narástlo, roztiahnite ho do tenkého okrúhleho tvaru, aby ste vyrobili základ pizze. Natrite ho olivovým olejom a rozložte paradajkovú dužinu. Dajte piecť do vyhriatej rúry pri 230° na 10-12 minút. Vyberte, navrch poukladajte plátky syra Leerdammer a dajte piecť na ďalších 5 minút. Ochuťte čerstvými bazalkovými listami.

Ingrediencie

  • 16 plátkov syra Leerdammer Original

  • 250g hladkej múky

  • 125 ml vody

  • 4 PL olivového oleja

  • 7g droždia

  • 500g paradajkovej dužiny

  • 1 štipka soli

#ENJOYIT Skúste Tip na spestrenie!

Pre intenzívnejšiu chuť, použite plátky syra Leerdammer Údený.

Skúste Tip na spestrenie!!

Podeľte sa o váš vlastný Tip na spestrenie tohto receptu

1 Podobné recepty

#ENJOYIT