Späť na Recepty

Dali by ste si pór? Vyskúšajte toto.

Pórová polievka s korenistou šľahačkou
  • Ohodnotiť recept

  • 30 Minút

  • Stredné

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Pórová polievka s korenistou šľahačkou

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Obed

Inštrukcie:

Opečte mleté mäso na horúcom oleji. Očistite pór, umyte ho a nakrájajte na kolieska. Pridajte k mletému mäsu a popražte. Pridajte zeleninový vývar, povarte so zakrytou pokrievkou na nízkej teplote asi 15-20 minút. Narežte syr Leerdammer Original na tenké pásiky a ¾ pridajte spolu so smotanou do mletého mäsa, aby sa syr roztavil. Ochuťte polievku čiernym korením, soľou a mletým muškátovým orieškom podľa chuti. Očistite, umyte a narežte rukolový šalát na kúsky. Vyšľahajte šľahačku a pridajte korenie a soľ podľa chuti. Zmiešajte rukolový šalát s polievkou a ozdobte čiernym korením ochutenou šľahačkou a zvyšnými plátkami syra Leerdammer Original.

Ingrediencie

  • 200 g syra Leerdammer Original

  • 300g mletého mäsa

  • 2 PL oleja

  • 300g póru

  • 750 ml mäsového vývaru

  • 200 ml smotany

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • mletý muškátový oriešok

  • Na korenistú šľahačku:

  • 50g rukolového šalátu

  • 100 ml smotany

  • soľ

  • hrubo mleté farebné korenie

2 Podobné recepty

#ENJOYIT