Späť na Recepty

Klasické syrové fondue na švajčiarsky spôsob

Syrové fondue
  • Ohodnotiť recept

  • 25 Minút

  • Stredné

  • kolesá

  • Pridať k Obľúbeným

Syrové fondue

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Večera

Inštrukcie:

Vytrite nádobu na fondue strúčikom olúpaného cesnaku. Odrežte kôru syra a syr nastrúhajte. Priveďte víno do varu na sporáku vo fondue nádobe. Znížte teplotu a pomaly pomocou drevenej lyžice primiešavajte syr po kúskoch, kým sa neroztaví. Potom v hrnčeku urobte omáčku z kukuričnej múčky, smotany alebo mlieka. Prilejte do fondue nádoby, aby sa syr zahustil. Pridajte čerstvo zomleté korenie a muškátový orech podľa chuti. Položte fondue nádobu na stôl a máčajte do nej francúzsky chlieb alebo zeleninu ako mrkvu, uhorku alebo cherry paradajky.

Ingrediencie

  • 1 strúčik cesnaku

  • 0,25l suchého bieleho vína

  • 250g syra Leerdammer Orginal

  • 250g syra Gruyere (tvrdý zrejúci švajčiarsky syr)

  • 2 PL kukuričnej múčky

  • čierne korenie

  • muškátový orech

#ENJOYIT Skúste Tip na spestrenie!

Namiesto vína môžete použiť pivo, alebo môžete pridať bylinky, a dodať jedlu taliansku chuť pomocou bazalky a oregana

Skúste Tip na spestrenie!!

Podeľte sa o váš vlastný Tip na spestrenie tohto receptu

1 Podobné recepty

#ENJOYIT