Späť na Recepty

Perfektný recept ako čeliť zimným chladným dňom.

Špecle s fazuľovým krémom
  • Ohodnotiť recept

  • 30 Minút

  • Zložitejšie

  • bloky a výkroje

  • Pridať k Obľúbeným

Špecle s fazuľovým krémom

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Večera

Inštrukcie:

Najprv pripravte špecle. Vyšľahajte vajcia s polovicou množstva múky, 80 gramami nastrúhaného syra Leerdammer a soľou na hladkú zmes. Pokračujte v miesení s postupným pridávaním mlieka a zvyšnej múky. Cez varechu na halušky popúšťajte špecle do horúcej slanej vody. Zlejte špecle hneď ako začnú vyplávať na povrch, ochlaďte ich ponorením do studenej vody. Opäť zlejte a pridajte trošku masla a dajte bokom. Zlejte a premyte fazule cannellini od nálevu z konzervy. Ochuťte soľou a čiernym korením a vymiešajte fazule s vývarom, aby ste získali hladký krém. V panvici zohrejte trošku oleja s cesnakom, bobkovým listom a polovicou červenej papriky tak asi 5 minút. Prelejte cez sitko olej na fazuľový cannellini krém a zohrejte. Na spodok tanierov dajte krém, pridajte omastené halušky a navrch pridajte zvyšok syra Leerdammer Original.

Ingrediencie

  • Na špecle:

  • 100g syra Leerdammer Original

  • 200g hladkej múky

  • 12,5 cl mlieka

  • 2 vajcia

  • 1 štipka soli

  • maslo

  • Na krém:

  • 1 plechovka fazule Cannellini

  • 1 dl zeleninového vývaru

  • olej

  • 1 strúčik cesnaku

  • 1/2 čili papričky

  • 1 bobkový list

2 Podobné recepty

#ENJOYIT