Perfektný recept ako čeliť zimným chladným dňom.
4
Najprv pripravte špecle. Vyšľahajte vajcia s polovicou množstva múky, 80 gramami nastrúhaného syra Leerdammer a soľou na hladkú zmes. Pokračujte v miesení s postupným pridávaním mlieka a zvyšnej múky. Cez varechu na halušky popúšťajte špecle do horúcej slanej vody. Zlejte špecle hneď ako začnú vyplávať na povrch, ochlaďte ich ponorením do studenej vody. Opäť zlejte a pridajte trošku masla a dajte bokom. Zlejte a premyte fazule cannellini od nálevu z konzervy. Ochuťte soľou a čiernym korením a vymiešajte fazule s vývarom, aby ste získali hladký krém. V panvici zohrejte trošku oleja s cesnakom, bobkovým listom a polovicou červenej papriky tak asi 5 minút. Prelejte cez sitko olej na fazuľový cannellini krém a zohrejte. Na spodok tanierov dajte krém, pridajte omastené halušky a navrch pridajte zvyšok syra Leerdammer Original.
Na špecle:
100g syra Leerdammer Original
200g hladkej múky
12,5 cl mlieka
2 vajcia
1 štipka soli
maslo
Na krém:
1 plechovka fazule Cannellini
1 dl zeleninového vývaru
olej
1 strúčik cesnaku
1/2 čili papričky
1 bobkový list
Odoslať e-mailom nákupný zoznam