Späť na Recepty

Cibuľačka s charakterom

Francúzska cibuľačka
  • Ohodnotiť recept

  • 30 Minút

  • Ľahké

  • bloky a výkroje

  • Pridať k Obľúbeným

Francúzska cibuľačka

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Obed, Večera

Inštrukcie:

Cibuľu nakrájame na polovice a tie na tenké kolieska. Do hrnca dáme 3 lyžice oleja a cibuľu restujeme do zlatej farby. Na záver restovania pridáme rascu, korenie a soľ. Restujeme ešte ½ minúty, pridáme 2 dcl vína, necháme variť 2 minúty a následne zalejeme vývarom. Necháme variť ešte 15 minút. Opečieme toasty a nastrúhame Leerdammer. Naservírujeme polievku do misky či taniera, položíme navrch toast prekrojený na polovicu a posypeme ho syrom.

Ingrediencie

  • 6 veľkých cibúľ

  • 3 lyžice olivového oleja

  • Rasca

  • Čierne korenie, soľ

  • 2 dcl bieleho vína

  • 1,5 litra vývaru

  • 4 toastové chleby

  • 1/2 Leerdammer Caractere blok

#ENJOYIT