Späť na Recepty

Cuketové loďky s talianskym nákladom!

Gratinované cukety
  • Ohodnotiť recept

  • 40 Minút

  • Zložitejšie

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Gratinované cukety

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Obed, Večera

Inštrukcie:

Rozrežte cukety pozdĺžne a odstráňte jadierka. Pripravte ryžu podľa návodu na obale. Pokrájajte paradajky na štvrtinky. Nakrájajte šunku a syr Leerdammer Delacréme na malé kúsky. Zmiešajte paradajky, šunku, polovicu syra Leerdammer Delacréme, 150 g paradajok z konzervy s 1 PL pretlaku a pridajte soľ, korenie, cukor a bylinky. Naplňte zmes do cukiet. Zvyšok syra Leerdammer Delacréme zmiešajte so strúhankou a maslom, navrch plnky pridajte vločky a položte naplnené polovičky cukety do zapekacej misy (asi 23x32 cm). Zmiešajte zvyšné paradajky so zvyšným pretlakom, soľou, korením, cukrom a bylinkami. Rozložte zmes po zapekacej mise. Pečte cukety v predhriatej rúre pri 180°C (plyn 3, teplovzdušná rúra 160°C ) asi 35 minút.

Ingrediencie

  • 2 balenia syra Leerdammer Delacrème

  • 4 malé cukety

  • 120g ryže

  • 200g cherry paradajok

  • 120g varenej šunky

  • 600g konzervovaných paradajok

  • 1 malá konzerva paradajkového pretlaku

  • soľ

  • čerstvo mleté korenie

  • cukor

  • talianske bylinky

  • 50g strúhanky

  • 2 PL masla

#ENJOYIT Skúste Tip na spestrenie!

namiesto cukety môžete použiť paradajky alebo kaleráb/kapustu

Skúste Tip na spestrenie!!

Podeľte sa o váš vlastný Tip na spestrenie tohto receptu

2 Podobné recepty

#ENJOYIT