Tento toast si jeho autori pripravovali ešte skôr, než začal frčať. Samozrejme je vege, bio a organický, vyvinutý tak, aby jeho omrvinky nezostávali na brade žiadneho hipstera.
1
Na prípravu cícerovej fašírky si namočíme do vody cícer, cca na 24h. Zmiešame ho s červenou cibuľou, strúčikom cesnaku, hladkou múkou, posekaným petržlenom, osolíme a okoreníme. Túto zmes pomelieme a tvoríme fašírky. Koriandrové pesto pripravíme z posekaného koriandra, ktorý zmiešame v mažiari (alebo rozmixujeme) s 2 PL olivového oleja, strúčikom cesnaku, soľou a korením podľa chuti. Paradajkovú salsu pripravíme z paradajok nakrájaných na malé kúsky, zmiešame s červenou cibuľkou nakrájanou nadrobno, olivovým olejom, korením a soľou. Opečený toast potrieme koriandrovým pestom a zapečieme so syrom Leerdammer Toast & Burger. Cícerovú fašírku opečieme na panvici, rovnako aj kučeravý kel (listy potrhané na kusy približne veľkosti toastu) a plátky šampiňónov Portobello. Ochutíme soľou a korením. Na spodnú časť toastu položíme opečený kel, fašírku, šampiňóny, posypeme paradajkovou salsou a priložíme druhým toastom.
2 plátky Leerdammer Toast & Burger
2 plátky Penam Super sandwich celozrnný toast
Hrsť cícera
2 červené cibule
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica hladkej múky
Hladkolistá petržlenová vňať
Hrsť čerstvého koriandra
Kučeravý kel
Šampiňón (Ideálne Portobello)
2 paradajky
Olivový olej
Soľ, korenie
Odoslať e-mailom nákupný zoznam