4
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a na plech položíme huby klobúčikom nadol. Vnútrajšok húb vystelieme plátkami syra a dáme piecť na cca. 10 – 15 minút, kým huby nezmäknú. Medzitým si v miske zmiešame balsamico s olivovým olejom, cesnakom, soľou, korením a bylinkami a po niekoľkých minútach pečenia touto zmesou zalejeme huby so syrom. Dopečieme a vrstvíme na spodnú časť burgerovej žemle – paradajka, huba, rukola. Prikryjeme druhou polovicou žemle. Podávame samostatne alebo s hranolkami a majonézou.
4 šampiňóny portobello
30 ml octu balsamico
50 ml olivového oleja
1 lyžička sušenej/čerstvej bazalky
1 lyžička sušeného/čerstvého oregana
3 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
2 balenia syra Leerdammer Original plátky 100 g
2 paradajky
½ balenia rukoly
4 žemle na burger
Odoslať e-mailom nákupný zoznam