Späť na Recepty

Recept z Akadémie vychutnávania

Hubový vegeburger
  • Ohodnotiť recept

  • 30 Minút

  • Stredné

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Hubový vegeburger

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Obed, Večera, Akadémia vychutnávania

Inštrukcie:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a na plech položíme huby klobúčikom nadol. Vnútrajšok húb vystelieme plátkami syra a dáme piecť na cca. 10 – 15 minút, kým huby nezmäknú. Medzitým si v miske zmiešame balsamico s olivovým olejom, cesnakom, soľou, korením a bylinkami a po niekoľkých minútach pečenia touto zmesou zalejeme huby so syrom. Dopečieme a vrstvíme na spodnú časť burgerovej žemle – paradajka, huba, rukola. Prikryjeme druhou polovicou žemle. Podávame samostatne alebo s hranolkami a majonézou.

Ingrediencie

  • 4 šampiňóny portobello

  • 30 ml octu balsamico

  • 50 ml olivového oleja

  • 1 lyžička sušenej/čerstvej bazalky

  • 1 lyžička sušeného/čerstvého oregana

  • 3 strúčiky cesnaku

  • soľ a korenie podľa chuti

  • 2 balenia syra Leerdammer Original plátky 100 g

  • 2 paradajky

  • ½ balenia rukoly

  • 4 žemle na burger

#ENJOYIT