Môže sa podávať aj s ryžou. Nahraďte ananás zrelým mangom.
Skúste Tip na spestrenie!!Ovocné karí kura v indickom ovocnom sade.
4
Predhrejte elektrickú rúru na 180°C . Umyte, vyklepte, osoľte a narežte vykostené kuracie prsia na pásiky. Mäso prudko opečte na rozpálenom oleji, pridajte zeleninový vývar a povarte. Ochuťte pochúťkovou smotanou, zahustite škrobovou múčkou (ktorú ste predtým zmiešali s troškou vody), priveďte do varu a podľa chuti pridajte karí korenie, soľ a čierne korenie. Nechajte odkvapkať plátkový ananás. Poukladajte kuracie mäso do zapekacej misy (20 x 30 cm), prekryte ananásom, na plátky narezaným banánom a 2/3 kešu orieškov a polejte to karí omáčkou. Nakoniec pokryte syrom Leerdammer Caractère a pečte v predhriatej rúre (elektrická a plynová: 180°C / plyn 3, konvenčná rúra 160°C) 25-30 minút do zlatohneda. Umyte, očistite a narežte jahody na plátky. Ozdobte gratinované jedlo jahodami a zvyšnými kešu orieškami.
150g syra Leerdammer Caractère
500g kuracích pŕs
2 banány
150g crème fraîche (pochúťkovej smotany)
1 malá plechovka (235 ml) plátkového ananásu
75g nesolených kešu orieškov
200g čerstvých jahôd
2-3 PL škrobovej múčky
1 PL olivového oleja
250 ml zeleninového vývaru
karí korenie
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Odoslať e-mailom nákupný zoznam
Môže sa podávať aj s ryžou. Nahraďte ananás zrelým mangom.
Skúste Tip na spestrenie!!