Rýchly tip: Pokiaľ nestíhate pripraviť cesto, slaný koláč môžete pripraviť aj z mrazeného cesta na pizzu.
Skúste Tip na spestrenie!!4
Zamieste múku, olej, 100 ml vody a soľ na hladké cesto. Rozvaľkajte natenko cesto na papieri na pečenie. Olúpte cibuľu a pokrájajte ju na tenké kolieska. Narežte syr Leerdammer Caractère a šunku na pásiky. Zmiešajte pochúťkovú smotanu a figovú horčicu a potrite ňou cesto. Rovnomerne rozložte cibuľu a šunku na smotanu, posypte syrom a upečte v predhriatej rúre pri 200°C (plyn 4, konvenčná rúra 180°C) asi 15 minút až do zlatohneda. Kefkou očistite figy a vyleštite ich utierkou, narežte ich na úzke plátky, rovnomerne ich rozložte na koláč a podávajte.
100g syra Leerdammer Caractère
200g múky
2 PL olivového oleja
1 PL soli
1 červená cibuľa
80g surovej šunky
4 PL crème fraîche (resp.pochúťkovej smotany)
2 PL figovej horčice (napr. figová horčica Ticino)
8 zrelých fíg
Odoslať e-mailom nákupný zoznam
Rýchly tip: Pokiaľ nestíhate pripraviť cesto, slaný koláč môžete pripraviť aj z mrazeného cesta na pizzu.
Skúste Tip na spestrenie!!