Späť na Recepty

Prúžky s charakterom.

Lahodné hovädzie prúžky
  • Ohodnotiť recept

  • 40 Minút

  • Zložitejšie

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Lahodné hovädzie prúžky

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Večera

Inštrukcie:

Narežte syrové plátky Leerdammer Caractère na štvrtiny. Vyklepte mäso a narežte ho na široké prúžky. Zmiešajte spolu 2 PL oleja, horčicu, soľ a korenie, premiešajte všetko s hovädzími prúžkami a nechajte krátko postáť. Očistite šalotky a krátko poduste na zvyšnom rozpálenom oleji. Posypte cukrom a nechajte skaramelizovať. Zrieďte octom a vývarom. Varte šalotky asi 15 minút a nechajte ich trochu prevrieť. Pridajte soľ a korenie a nechajte vychladnúť. Uvarte zemiaky, ošúpte ich a pokrájajte na plátky. Upečte mäso do „ružova“ na grilovacej doske elektrického grilu, do panvice pridajte zemiaky pokryté syrom a nechajte roztaviť pod grilom. Podávajte s balzamikovou cibuľkou.

Ingrediencie

  • 200g syra Leerdammer Caractère

  • 500g čerstvého hovädzieho mäsa

  • 3 PL olivového oleja

  • 1-2 PL mierne štipľavej horčice

  • soľ

  • farebné nahrubo mleté korenie

  • 400g malých šalotiek

  • 3 PL hnedého cukru

  • 100 ml balzamikového octu

  • 80 ml zeleninového vývaru

  • 400g zemiakov s červenou šupkou

2 Podobné recepty

#ENJOYIT