4
Narežte syrové plátky Leerdammer Caractère na štvrtiny. Vyklepte mäso a narežte ho na široké prúžky. Zmiešajte spolu 2 PL oleja, horčicu, soľ a korenie, premiešajte všetko s hovädzími prúžkami a nechajte krátko postáť. Očistite šalotky a krátko poduste na zvyšnom rozpálenom oleji. Posypte cukrom a nechajte skaramelizovať. Zrieďte octom a vývarom. Varte šalotky asi 15 minút a nechajte ich trochu prevrieť. Pridajte soľ a korenie a nechajte vychladnúť. Uvarte zemiaky, ošúpte ich a pokrájajte na plátky. Upečte mäso do „ružova“ na grilovacej doske elektrického grilu, do panvice pridajte zemiaky pokryté syrom a nechajte roztaviť pod grilom. Podávajte s balzamikovou cibuľkou.
200g syra Leerdammer Caractère
500g čerstvého hovädzieho mäsa
3 PL olivového oleja
1-2 PL mierne štipľavej horčice
soľ
farebné nahrubo mleté korenie
400g malých šalotiek
3 PL hnedého cukru
100 ml balzamikového octu
80 ml zeleninového vývaru
400g zemiakov s červenou šupkou
Odoslať e-mailom nákupný zoznam