Späť na Recepty

Recept z Akadémie vychutnávania

Leerdammer Croque
  • Ohodnotiť recept

  • 30 Minút

  • Stredné

  • bloky a výkroje

  • Pridať k Obľúbeným

Leerdammer Croque

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Obed, Večera, Akadémia vychutnávania

Inštrukcie:

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Na miernom ohni zohrejeme maslo, pridáme múku a vytvoríme svetlú zápražku. Za stáleho miešania pomaly pridávame mlieko, kým sa nevytvorí krásne jemný bešamel. Osolíme ho a dochutíme muškátovým orieškom. Syr nastrúhame najemno. Krajce chleba potrieme z jednej strany horčicou a striedavo na ne vrstvíme šunku a syr. Plech vymastíme maslom a poukladáme naň pripravené sendviče, ktoré posypeme tymiánom a prelejeme bešamelom. Vrch posypeme zostávajúcim syrom Leerdammer. Zapekáme, kým nie je syr zapečený tak, ako to máme radi.

Ingrediencie

  • 0,5 l plnotučného mlieka

  • 3 lyžice masla

  • 4 lyžice hladkej múky

  • 3 lyžice lístkov čerstvého tymiánu

  • soľ a korenie

  • štipka muškátového oriešku

  • 8 krajcov chleba

  • 300 g plátkov šunky

  • nakladané uhorky (príloha)

  • 1 balenie syra Leerdammer Original blok 170 g (najemno nastrúhaného)

  • dijonská horčica

#ENJOYIT