4
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Na miernom ohni zohrejeme maslo, pridáme múku a vytvoríme svetlú zápražku. Za stáleho miešania pomaly pridávame mlieko, kým sa nevytvorí krásne jemný bešamel. Osolíme ho a dochutíme muškátovým orieškom. Syr nastrúhame najemno. Krajce chleba potrieme z jednej strany horčicou a striedavo na ne vrstvíme šunku a syr. Plech vymastíme maslom a poukladáme naň pripravené sendviče, ktoré posypeme tymiánom a prelejeme bešamelom. Vrch posypeme zostávajúcim syrom Leerdammer. Zapekáme, kým nie je syr zapečený tak, ako to máme radi.
0,5 l plnotučného mlieka
3 lyžice masla
4 lyžice hladkej múky
3 lyžice lístkov čerstvého tymiánu
soľ a korenie
štipka muškátového oriešku
8 krajcov chleba
300 g plátkov šunky
nakladané uhorky (príloha)
1 balenie syra Leerdammer Original blok 170 g (najemno nastrúhaného)
dijonská horčica
Odoslať e-mailom nákupný zoznam