Späť na Recepty

Recept z Akadémie vychutnávania

Leerdammer syrová maškrta
  • Ohodnotiť recept

  • 15 Minút

  • Ľahké

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Leerdammer syrová maškrta

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Raňajky, Večera, Akadémia vychutnávania

Inštrukcie:

Na panvici necháme rozpustiť maslo, pridáme šampiňóny a pražíme domäkka za stáleho miešania asi 5 minút. Huby preložíme do misy a zmiešame spolu s bylinkami, korením a soľou. Na panvici bez oleja chleby z jednej strany opečieme, otočíme ich, a na opečenú stranu položíme syr a dopekáme, kým sa syr neroztaví. Vyberieme z panvice a potrieme horčicou. Poukladáme na ne šunku a opečené huby a prikryjeme druhou polovicou chleba. A môžeme servírovať!

Ingrediencie

  • 2 lyžice masla

  • 2 x 250 g balenia šampiňónov

  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate alebo tymiánu

  • 8 krajcov chrumkavého chleba

  • 150 – 200 g plátkov šunky

  • 2 balenia syra Leerdammer Caractére plátky 150 g

  • dijonská alebo hrubozrnná horčica

  • soľ a čierne korenie

#ENJOYIT