Späť na Recepty

Malý Talian.

Mini Calzone so špenátom a píniovými orieškami
  • Ohodnotiť recept

  • 40 Minút

  • Zložitejšie

  • bloky a výkroje

  • Pridať k Obľúbeným

Mini Calzone so špenátom a píniovými orieškami

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Obed, Večera

Inštrukcie:

Zmiešajte droždie so 150 ml vlažnej vody a ČL soli. Počas miešania pridávajte múku. Primiešajte PL oleja, kým sa cesto neoddeľuje od misky. Zakryte a nechajte odstáť 20-30 minút. Predhrejte rúru na 200°C (teplovzdušná rúra 180°C, plynová rúra 3-4). Na panvici zohrejte PL oleja a opražte cibuľu a cesnak. Pridajte špenát a krátko povarte. Na 2-3 minúty odkryte pokrievku. Rozvaľkajte cesto na kruhy (5 mm hrubé) a položte na olejom natretý plech. Zmiešajte špenát a syr Leerdammer Original, osoľte a položte na cesto. Navrch pridajte píniové oriešky. Zložte do tvaru pirohu a potrite olejom a posypte syrom. Pečte 20 minút.

Ingrediencie

  • 4 kocky droždia

  • 1 ČL soli

  • 300g múky

  • 3 PL olivového oleja

  • 500g špenátu

  • 250g cibule - tenké pásiky

  • 1 cesnak - nadrobno nakrájaný

  • trošku oleja na potretie plechu

  • soľ

  • čerstvo mleté korenie

  • štipka nastrúhaného muškátového orecha

  • 50 g opražených píniových orieškov

  • nastrúhaný syr Leerdammer Original navrch

2 Podobné recepty

#ENJOYIT