4
Umyte a nahrubo posekajte špenát. Zmiešajte múku, vajcia, mlieko a minerálku a 1/2 PL soli na palancinkové cesto a na panvici s horúcim olejom dozlatista upečte 4 palacinky. Rozpoľte papriku a pokrájajte cibuľu, syr Leerdammer Ochutené plátky s paradajkami a bazalkou a papriku na malé kocky. Opečte papriku a cibuľu vo zvyšnom oleji. Pridajte polovicu syrových kociek a pochúťkovú smotanu. Natrite smotanový syr na palacinku, dobre ju zrolujte a položte do zapekacej misy. Zohrejte maslo, pridajte múku a popražte. Zrieďte smotanou a mliekom, pridajte zostávajúci syr, nechajte ho roztaviť a okoreňte. Rozotrite omáčku na palacinku a pečte v predhriatej rúre pri 160°C (plyn 2, teplovzdušná rúra 140°C ) asi 10 minút.
200g syra Leerdammer s paradajkami a bazalkou
125g čerstvého špenátu (alebo zmrazeného)
130g múky plus 1 PL
2 vajcia
200ml mlieka
100ml minerálky
soľ
čerstvo mleté korenie
2 PL rastlinného oleja
1 červená paprika
1 cibuľa
2 PL Crème fraîche (resp. kyslá pochúťková smotana)
1 PL masla
1 PL múky
50ml smotany
200ml mlieka
Odoslať e-mailom nákupný zoznam