4
Umyte morčacie kotlety, osušte a narežte na tenké plátky. Zmiešajte olej so soľou, korením a čili, pridajte tymian a rozmarín. Marinujte morčacie kotlety asi 30 minút. Medzitým olúpte uhorku, prerežte ju pozdĺžne, odstráňte jadierka a pokrájajte ju na plátky. Umyte paradajky, odstráňte stopky. Narežte paradajky a syr Leerdammer Caractère na kocky. Olúpte cibuľu a nakrájajte ju na kocky. Porežte žeruchu. Zohrejte chleby pita. Vyberte tymian a rozmarín z marinády. Orestujte morčacie kotlety v horúcom oleji z oboch strán do zlatohneda. Naplňte pitu s uhorkou, paradajkami, syrom Leerdammer Caractère, cibuľou a žeruchou a plátkami morčacieho mäsa. Na omáčku zmiešajte jogurt s pochúťkovou smotanou. Olúpte strúčik cesnaku, pretlačte a pridajte k omáčke. Ochuťte zálievku soľou a korením. Vylejte omáčku na plnku pity a hneď podávajte.
200g syra Leerdammer Caractère
500g morčacích kotliet
2 PL rastlinného oleja
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
čili
1 vetvička tymianu a rozmarínu
1 malá uhorka
2 paradajky
1 červená cibuľa
1 hrsť žeruchy
4 chleby pita
Na jogurtovo-cesnakovú zálievku:
200g jogurtu
50g pochúťkovej smotany
1 strúčik cesnaku
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
Odoslať e-mailom nákupný zoznam