4
Umyte a očistite špenát. Odrežte vňať od redkvičiek a po očistení ju pokrájajte na plátky. Očistite jarnú cibuľku, narežte ju diagonálne na kolieska a šalotky na plátky. Zmiešajte ingredience do zálievky a okoreňte ju, aby bola štipľavá. Narežte syr Leerdammer Lightlife na plátky alebo tenké prúžky a poukladajte na toastový chlieb. Krátko pod grilom opečte, kým sa syr neroztaví. Narežte toast na krutóny. Podávajte šalát na plytkých tanieroch alebo veľkom podnose a posypte ho krutónmi a zalejte zálievkou.
150g čerstvý mladý špenát
2 zväzky reďkovky
2 zväzky jarnej cibuľky
4 šalotky;
Na zálievku:
2-3 ČL limetkovej šťavy
4 PL repkového oleja
1 ČL neštipľavej horčice
1 ČL sladkej horčice
soľ
čili;
Na krutóny:
150g syr Leerdammer Lightlife
8 krajcov toastového chleba
Odoslať e-mailom nákupný zoznam