Pre intenzívnejšiu chuť, použite plátky syra Leerdammer Údený.
Skúste Tip na spestrenie!!4
Na prípravu pizzového základu: Časť múky nasypte do misky a spravte v nej jamku. Do stredu dajte droždie a trochu vody. Začnite s miesením. Pridajte viac múky a 2 lyžičky olivového oleja. Pokračujte v miesení, kým nebude cesto vláčne. Položte ho na tanier a nechajte odpočívať asi 1 hodinu. Medzitým ochuťte paradajkovú dužinu olejom a soľou. Keď už cesto narástlo, roztiahnite ho do tenkého okrúhleho tvaru, aby ste vyrobili základ pizze. Natrite ho olivovým olejom a rozložte paradajkovú dužinu. Dajte piecť do vyhriatej rúry pri 230° na 10-12 minút. Vyberte, navrch poukladajte plátky syra Leerdammer a dajte piecť na ďalších 5 minút. Ochuťte čerstvými bazalkovými listami.
16 plátkov syra Leerdammer Original
250g hladkej múky
125 ml vody
4 PL olivového oleja
7g droždia
500g paradajkovej dužiny
1 štipka soli
Odoslať e-mailom nákupný zoznam
Pre intenzívnejšiu chuť, použite plátky syra Leerdammer Údený.
Skúste Tip na spestrenie!!