Späť na Recepty

Recept z Akadémie vychutnávania

Slaninovo-hruškový Leerdammer sendvič
  • Ohodnotiť recept

  • 15 Minút

  • Ľahké

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Slaninovo-hruškový Leerdammer sendvič

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Raňajky, Večera, Akadémia vychutnávania

Inštrukcie:

Na panvici si do chrumkava opražíme slaninu. Jednotlivé krajce chleba potrieme z oboch strán tenkou vrstvou masla. Na krajec chleba na seba striedavo vrstvíme syr, plátky hrušky, opraženú slaninu a prikryjeme druhým krajcom. Takto pripravený sendvič vložíme do sendvičovača a necháme zapiecť na cca. 5 min. Pred vybratím sendvičov na sendvičovač zľahka pritlačíme, aby sa syr roztavil a spojil oba krajce chleba. Sendvič je hotový vtedy, keď začne zo strán vytekať syr. Sendvič servírujeme prekrojený na polovicu.

Ingrediencie

  • 8 krajcov chleba

  • 1 balenie syra Leerdammer Original plátky 160 g

  • 3 hrušky nakrájané na plátky

  • 200 g slaniny

  • maslo

#ENJOYIT Skúste Tip na spestrenie!

K sendviču sa skvele hodí ľahký šalát (olivový olej, paradajky, rukola či ľadový šalát, prípadne ocot balsamico alebo citrón).

Skúste Tip na spestrenie!!

Podeľte sa o váš vlastný Tip na spestrenie tohto receptu

#ENJOYIT