Späť na Recepty

Diabolsky lahodné!

Steak „Diabolo“ s čiernym korením a čili
  • Ohodnotiť recept

  • 30 Minút

  • Stredné

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Steak „Diabolo“ s čiernym korením a čili

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Večera

Inštrukcie:

Nakrájajte nadrobno syr Leerdammer Ochutené plátky s čiernym korením a chili. Posekajte orechy a opražte ich na panvici. Na polevu roztopte maslo. Pridajte 100 g syra, orechy a strúhanku, soľ a okoreňte čiernym korením. Vyklepte steaky, osoľte a okoreňte. Opečte na horúcom oleji z oboch strán, vyberte z panvice a dajte do kastróla. Steaky polejte polevou a pečte ich v predhriatej rúre pri 180°C (plyn 3, konvenčná rúra 160°C) asi 10 minút. Očistite cibuľu a cesnak, pokrájajte cibuľu na kocky, pretlačte cesnak a orestujte vo zvyšnom výpeku. Pridajte paradajky a priveďte do varu. Pridajte 50g syra, nechajte roztaviť a pridajte do omáčky soľ, čierne korenie, balzamikový krém, provensálske bylinky a čili vločky podľa chuti. Naaranžujte steaky a omáčku na taniere a posypte zvyšným syrom.

Ingrediencie

  • 200g syra Leerdammer Ochutené plátky s čiernym korením a chili

  • 30g vlašských orechov

  • 30g mäkkého masla

  • 1 PL strúhanky

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 4 hovädzie steaky (150g každý)

  • 2 PL rastlinného oleja

  • 1 cibuľa a cesnak

  • 1 plechovka nakrájaných paradajok (= 400 g)

  • 1 PL balzamikového krému

  • 1 PL provensálskych byliniek

  • 1/2-1 PL čili vločiek

#ENJOYIT Skúste Tip na spestrenie!

Podľa želania podávajte s vetvičkami tymianu.

Skúste Tip na spestrenie!!

Podeľte sa o váš vlastný Tip na spestrenie tohto receptu

2 Podobné recepty

#ENJOYIT