Namiesto vína môžete použiť pivo, alebo môžete pridať bylinky, a dodať jedlu taliansku chuť pomocou bazalky a oregana
Skúste Tip na spestrenie!!Klasické syrové fondue na švajčiarsky spôsob
4
Vytrite nádobu na fondue strúčikom olúpaného cesnaku. Odrežte kôru syra a syr nastrúhajte. Priveďte víno do varu na sporáku vo fondue nádobe. Znížte teplotu a pomaly pomocou drevenej lyžice primiešavajte syr po kúskoch, kým sa neroztaví. Potom v hrnčeku urobte omáčku z kukuričnej múčky, smotany alebo mlieka. Prilejte do fondue nádoby, aby sa syr zahustil. Pridajte čerstvo zomleté korenie a muškátový orech podľa chuti. Položte fondue nádobu na stôl a máčajte do nej francúzsky chlieb alebo zeleninu ako mrkvu, uhorku alebo cherry paradajky.
1 strúčik cesnaku
0,25l suchého bieleho vína
250g syra Leerdammer Orginal
250g syra Gruyere (tvrdý zrejúci švajčiarsky syr)
2 PL kukuričnej múčky
čierne korenie
muškátový orech
Odoslať e-mailom nákupný zoznam
Namiesto vína môžete použiť pivo, alebo môžete pridať bylinky, a dodať jedlu taliansku chuť pomocou bazalky a oregana
Skúste Tip na spestrenie!!