Späť na Recepty

Neuveríte, koľko chutí môžete mať vo vnútri baklažánu.

Plnený baklažán
  • Ohodnotiť recept

  • 60 Minút

  • Ľahké

  • bloky a výkroje

  • Pridať k Obľúbeným

Plnený baklažán

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Obed, Večera

Inštrukcie:

Umyte a rozpoľte dva veľké baklažány, pokvapkajte olejom a posoľte. Pečte ich v rúre 30 minút pri 160°C. Keď už sú hotové, ochlaďte a vyberte dužinu. Posekajte dužinu baklažánov a pridajte paradajkovú dužinu, jeden strúčik cesnaku, petržlen a trošku soli a korenia. Pridajte k dužine kocky syra Leerdammer a potom cícer. Naplňte zmesou baklažány a pečte v rúre pri 200°C, 10 minút.

Ingrediencie

  • 2 baklažány

  • 100g syra Leerdammer nakrájaného na kocky

  • 1 strúčik cesnaku

  • 100g paradajkovej dužiny pokrájanej na kocky

  • 100g predvareného cíceru

  • 1 štipka posekaného petržlenu

  • 2 PL olivového oleja

  • soľ a čierne korenie

2 Podobné recepty

  • Paprikové muffiny

    Paprikové muffiny

    40 Minút

    Zložitejšie

  • Grécky šalát

    Grécky šalát

    90 Minút

    Ľahké

#ENJOYIT