4
Na omáčku rozpoľte papriku, vyčistite a umyte ju. Olúpte uhorku, rozrežte ju pozdĺžne na polovicu a lyžičkou vydlabte jadierka. Porežte papriku a uhorku na malé kocky. Vymiešajte pochúťkovú smotanu a majonézu, ochuťte citrónovou šťavou, horčicou, soľou a korením. Zmiešajte s paprikou, uhorkou, pstruhovým kaviárom a tymianom. Umyte sladké zemiaky, uvarte v šupke, olúpte a nechajte vychladnúť, narežte na približne 2,5 cm hrubé plátky. Jemne vyklepte filety z hovädzieho mäsa (alebo teľaciny) a jahňaciny. Umyte filety zubatky, osušte, pokvapkajte citrónovou šťavou a pridajte kvetinovú soľ a ružové korenie. Ochuťte aj filety z hovädzieho mäsa (alebo teľaciny) a jahňaciny kvetinovou soľou a korením. Vyčistite, umyte a na plátky nakrájajte huby. Vyčistite figy, porežte ich na polovice alebo štvrtiny. Rozpoľte papáju, vyberte jadierka a narežte dužinu na hrubé plátky. Pokrájajte plátky syra na polovicu alebo štvrtinu. Orestujte filety z hovädziny (alebo teľaciny) jahňaciny, zubatky a huby na elektrickom grile, pridajte ich k sladkým zemiakom, figám, papáji alebo oddelene do panvice elektrického grilu a pokryte to syrom Leerdammer Caractère. Ugrilujte a zapečte. Podávajte so šťavou.
Na omáčku:
1 malá červená paprika
1/2 uhorky
300g pochúťkovej smotany
80g majonézy
citrónová šťava
1 ČL dijónskej horčice
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
2 PL červeného pstruhového kaviáru
tymianové lístky
Na Raclette:
300g syru Leerdammer Caractère
300g sladkých zemiakov
200g hovädzích alebo teľacích filiet
200g jahňacích filiet
200g filiet zubatky
100g húb
8 fíg
1 papája
1-2 ČL citrónovej šťavy
kvetinová soľ
nahrubo mleté ružové korenie
Odoslať e-mailom nákupný zoznam