Späť na Recepty

Gurmán-Raclette!

Raclette
  • Ohodnotiť recept

  • 40 Minút

  • Ľahké

  • plátky

  • Pridať k Obľúbeným

Raclette

Porcie:

4

Vychutnajte si počas:

Večera

Inštrukcie:

Na omáčku rozpoľte papriku, vyčistite a umyte ju. Olúpte uhorku, rozrežte ju pozdĺžne na polovicu a lyžičkou vydlabte jadierka. Porežte papriku a uhorku na malé kocky. Vymiešajte pochúťkovú smotanu a majonézu, ochuťte citrónovou šťavou, horčicou, soľou a korením. Zmiešajte s paprikou, uhorkou, pstruhovým kaviárom a tymianom. Umyte sladké zemiaky, uvarte v šupke, olúpte a nechajte vychladnúť, narežte na približne 2,5 cm hrubé plátky. Jemne vyklepte filety z hovädzieho mäsa (alebo teľaciny) a jahňaciny. Umyte filety zubatky, osušte, pokvapkajte citrónovou šťavou a pridajte kvetinovú soľ a ružové korenie. Ochuťte aj filety z hovädzieho mäsa (alebo teľaciny) a jahňaciny kvetinovou soľou a korením. Vyčistite, umyte a na plátky nakrájajte huby. Vyčistite figy, porežte ich na polovice alebo štvrtiny. Rozpoľte papáju, vyberte jadierka a narežte dužinu na hrubé plátky. Pokrájajte plátky syra na polovicu alebo štvrtinu. Orestujte filety z hovädziny (alebo teľaciny) jahňaciny, zubatky a huby na elektrickom grile, pridajte ich k sladkým zemiakom, figám, papáji alebo oddelene do panvice elektrického grilu a pokryte to syrom Leerdammer Caractère. Ugrilujte a zapečte. Podávajte so šťavou.

Ingrediencie

  • Na omáčku:

  • 1 malá červená paprika

  • 1/2 uhorky

  • 300g pochúťkovej smotany

  • 80g majonézy

  • citrónová šťava

  • 1 ČL dijónskej horčice

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 2 PL červeného pstruhového kaviáru

  • tymianové lístky

  • Na Raclette:

  • 300g syru Leerdammer Caractère

  • 300g sladkých zemiakov

  • 200g hovädzích alebo teľacích filiet

  • 200g jahňacích filiet

  • 200g filiet zubatky

  • 100g húb

  • 8 fíg

  • 1 papája

  • 1-2 ČL citrónovej šťavy

  • kvetinová soľ

  • nahrubo mleté ružové korenie

1 Podobné recepty

#ENJOYIT